Смартфоните променят това какво означава да работите от дома си, а вършенето на служебни ангажименти от разстояние става все по-често срещано. Много професии в днешни дни не изискват специално работно пространство или дори компютър. Даже е напълно възможно да печелите парите си чрез вашия телефон.

Business Insider дава пример със 7 дейности, които може да извършвате почти или изцяло от смартфона си.

1. Техническа поддръжка

Ако имате опит с различни видове софтуер или хардуер, можете да работите като експерт по техническа поддръжка само с телефон, въпреки че компютърът също ще ви е полезен. 

2. Преподавател по езици

Има няколко програми, които може да използвате, за да се свържете с хора, които искат да учат чужд език. В повечето случаи единственото умение, от което се нуждаете, е доброто владеене на родния ви език. Хората, чийто такъв е английски, могат да ползват различни приложения и да печелят по около 10 долара на час.

3. Тестване на приложения

Така или иначе ползваме смартфоните си по цял ден. Това, което може да правим междувременно, е да тестваме нови приложения и да даваме обратна връзка на техните разработчици като подпомагаме развитието на софтуера и ни плащат за това.

4. Шофьор на споделено пътуване

Ако имате надеждна кола и телефон, може да изкарвате прехраната си като превозвате хора. Едно от най-известните такива приложения е Uber, но то прекрати дейността си в България през 2016 година.

5. Инфлуенсър в социалните медии

Не е нужно да бъдете известен актьор, телевизионна звезда или да имате стотици скандални снимки, за да убедите компаниите да плащат за услугите ви в ролята на влиятелна личност.

Всъщност все по-често компаниите се отказват от супер влиятелните хора с десетки или стотици хиляди последователи и се свързват с т.нар. "микро-инфлуенсъри" и "нано-инфлуенсъри", които са с много по-малко следвани, но печелят пълното доверие на своя социален кръг.

6. Анализатор на пазара

Ако не ви се струват прекалено досадни разговорите с цел проучване, можете да си докарвате допълнителен доход като провеждате маркетингови проучвания за всякакви продукти до такива свързани с политиката.

7. Участник в онлайн проучвания

Участването в онлайн проучвания няма да ви донесе желаните доходи, но е дейност, която може да извършвате отвсякъде и по всяко време. Сайтове като InboxDollars предлагат възможности за платени проучвания, както и минимални заплащания за дейности, свързани с гледане на видеа или онлайн игри.