Стандартната работна седмица трае между 40 и 42 часа. Това означава, че човек се труди по около 8 часа 5 дни в седмицата. Ако искаш да достигнеш до високоплатена позиция в банковия сектор в Щатите, трябва да си готов да прекарваш много повече време зад бюрото. По-точно над двойно повече.

Млади анализатори в екипа на гиганта Goldman Sachs твърдят, че се трудят по 95 часа седмично, включващо и почивните дни, и стандартно спят по 5 часа на нощ. Това показва ново анонимно проучване сред тях, цитирано от BBC.

Резултатите от анкетата дават по-ясна картина за условията на ожесточена конкуренция сред тепърва прохождащите в банковия сектор специалисти. В него са включени мненията на млади експерти, които от 1 година работят в инвестиционното банкиране в САЩ.

Всички те отговарят, че работата им има негативен ефект освен върху здравето им и върху отношенията със семейството и приятелите им.

Анализът показва, че преди да започнат работа в банковия сектор те оценяват психическото си здраве като 8,8 от 10, а физическото - 9 от 10. Година по-късно като млади анализатори те ги определят като съответно 2,8 от 10 и 2,3 от 10.

В проучването се посочва, че е необходимо да се сложи таван за работната седмица на младите специалисти до 80 часа на седмица. В него се препоръчва още те да нямат ангажименти в събота или работа след 21 часа вечерта в петък.