На "Уолстрийт" работят хора с най-различно образование и завършената от тях специалност не е от решаващо значение. Това обаче, ако не се има предвид заплащането, защото някои дипломи гарантират значително по-високо възнаграждение от други.

Въпросът е кои точно специалности биха осигурили най-висока заплата на една от водещите фондови борси в света. От Business Insider са опитали да намерят отговор, като са използвали информация от платформата за сравняване на заплати Emolument.

На база на информация за възнагражденията на 1236 професионалисти, работещи в областта на финансите в Ню Йорк, от уебсайта сравнява техните доходи, включващи средна заплата и бонуси към нея.

Според изчисленията им хората с магистратура по бизнес администрация вземат най-много при позиции високо в кариерната йерархия, като вицепрезидент или директор. Те получават средно по половин милион долара годишна заплата или 554 000 долара.

Наетите на по-ниски позиции специалисти с такова образование пък вземат близо 400 000 долара годишно. На трето място по среден размер на заплатата са завършилите магистратура финансисти. При тях средното възнаграждение възлиза на 359 000 долара годишно.

Снимка 376537

Източник: Business Insider