Художествената галерия Tate Britain в Лондон търси да наеме директор, отговарящ за кафето в четирите си клона във Велобритания, за което ще плаща годишно брутно възнаграждение от над 50 хил. долара, пише House Beautiful.

Човекът, избран за работата, ще е отговаря за снабдяването, смесването, печенето на кафето и управлението на екипа, отговарящ за напитките, уточнява "Food and Wine", затова изискванията включват ръководни умения и лидерски качества. Поради тази причина и размерът на заплатата е висок за каквато и да е работа в Лондон, като за сравнение кураторите на музеите изкарват около 40 хил. долара в Лондон според BBC.

На фона на протестите продадоха картина за $25 милиона на търг в Хонконг

На фона на протестите продадоха картина за $25 милиона на търг в Хонконг

Към момента това е най-скъпото произведение от художника Йошимото Нара

От Tate обясниха, че причината за това е именно фактът, че директорът за кафето ще заема мениджърска позиция. "Всички отдели имат различни роли с различни отговорности и заплати, включително кураторите. По-точно сравнение на новата длъжност би било с тази на ръководител на кураторския екип", посочват от галерията. "Ние ценим целия си персонал и се стремим да възнаграждаваме подобаващо работата им в Tate."