Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси ще напусне поста си в компанията, предава CNBC. В момента Дорси е главен изпълнителен директор не само на Twitter, но и на Square - компанията му за дигитални плащания.

Не е ясно кой ще заеме поста на Дорси, нито защо той напуска. Ако той наистина се оттегли, то следващият главен изпълнителен директор ще трябва да изпълни амбициозните цели на Twitter. Компанията иска да има 315 милиона активни потребители до края на 2023 г. и да удвои годишните си приходи през тази година.

Миналата година основателят на Elliott Management призова Дорси  да се оттегли като главен изпълнителен директор поне в една от компаниите, в които заема тези постове. Инвестиционната фирма е партньор на Twitter.

Дорси беше главен изпълнителен директор до 2008 г., а след това се оттегли. Той се завърна като шеф в Twitter през 2015 г., след като бившият главен изпълнителен директор Дик Костоло се оттегли.

Дорси е съосновател на Twitter с Ев Уилямс, Биз Стоун и Ноа Глас. Според Forbes Дорси има богатство от 11,8 милиарда долара.

Акциите на Twitter скочиха с 3,8%.