Пътят към успеха за всеки е различен. За някои пътеката е най-вече линейна. Други пък срещат повече обрати, завои и пречки по пътя си.

Макар хора като Стив Джобс и Ричард Брансън вече да са доминирали бизнес света, когато са били само на 25 години, на други е било нужно малко повече време, за да постигнат успех и да преобърнат съдбата си в средата на 20-те години от живота си, пише изданието Business Insidеr.

Вижте следния списък на някои от най-успешните хора и какво са постигнали в живота си към 25-годишната си възраст:

Доналд Тръмп – поел управлението на компанията за недвижими имоти на баща си

Републиканският кандидат за президентска номинация, милиардер и имотен магнат израснал в заможно семейство. Баща му обаче искал да го научи да цени стойността на парите.

Като дете баща му водел него и брат му до строителни обекти и ги карал да взимат празни бутилки, които да връщат в магазините срещу пари. Тръмп твърди, че не е изкарвал много, но се научил да си изкарва парите.

На 25 години младият предприемач на недвижими имоти получил контрол върху компанията на баща си Elizabeth Trump & Son, която по-късно преименувал на Trump Organization, пише Bio. Скоро след това се включил в големи и печеливши строителни проекти в Манхатън, Ню Йорк.

Стив Джобс – превърнал компанията си в публична и станал милионер

До края на първия ден от търгуването през декември 1980 г. Apple Computer имала пазарна капитализация от 1,2 милиарда долара, което превърнало нейните съоснователи в много богати хора.

След време Стив Джобс заявил, че тогава си обещал никога да не позволи на парите да съсипят живота му.

Хилари Клинтън – завършила правния факултет на Йейлския университет

На 23-годишна възраст Хилари Родам започнала да излиза с колегата си от правния факултет на Йейлския университет Бил Клинтън. Впоследствие продължила обучението си с още една година, за да бъде с приятеля си и завършила през 1973 г. – точно преди да навърши 25 години. Бил ѝ предложил брак след завършването, но тя отказала.

След като се преместила в Арканзас през 1975 г., Хилари се съгласила да се омъжи за Бил Клинтън. След това станала първа дама на Арканзас, първа дама на САЩ, американски сенатор, държавен секретар на САЩ, а в момента кандидат на Демократическата партия за президентска номинация.

Ричард Брансън – вече бил започнал звукозаписното студио Virgin Records

На 20-годишна възраст Брансън отворил първия си магазин за плочи, след това създал студио на 22 години и стартирал лейбъл на 23 години. До 30-годишна възраст компанията му вече била международна.

Ранните години от бизнеса му обаче били трудни, споделя той за списание Entrepreneur: „Помня ги много ясно. Много по-трудно е да бъдеш дребен собственик, който започва бизнес, отколкото с хиляди души, които работят за нас и 400 компании. Създаването на бизнес от нищото е 24 часа, 7 дни в седмицата, разводи. Трудно е да запазиш семейния си живот, адски усилена работа е и само една дума има значение – оцеляването”.

Джеф Безос – имал добре платена работа във финансовата сфера

На 24 години бъдещият основател и главен изпълнителен директор на най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon работел в Bankers Trust, като разработвал революционен за онези времена софтуер за банковите институции.

Две години по-късно той станал най-младият вицепрезидент на компанията.

Джоан Роулинг – измислила идеята за Хари Потър във влак

Английската писателка била на 25 години, когато измислила идеята за героя Хари Потър по време на 4-часов път с влак през 1990 г.

Започнала да пише първата книга същата вечер, но ѝ отнели години, за да я завърши. Когато работела като секретарка за лондонския офис на организацията Amnesty International, Роулинг била уволнена заради това, че мечтае твърде много за Хари Потър, а обезщетението след уволнението ѝ помогнало да се фокусира върху писането през следващите няколко години.

През тези години тя се омъжила, родила дъщеря, развела се и ѝ била поставена диагноза клинична депресия преди най-накрая да завърши книгата си през 1995 г. Тя била публикувана през 1997 г.

Джей Зи – вече бил на рап сцената, но бил относително непознат

Шон Картър израснал в Бруклин, Ню Йорк, и добил прозвището Джей Зи на 20-годишна възраст.

През следващите няколко години се появявал заедно с други рапъри, но все още оставал относително непознат, докато не открил звукозаписното студио Roc-A-Fella Records на 27-годишна възраст заедно с двама свои приятели. Същата година той издал първия си албум “Reasonable Doubt”.