Къде са жените лидери?

Според най-новите данни на структурата „ООН Жени” едва 22% от всички парламентаристи в света са представители на нежния пол. Едва 11 дами са държавни глави, а други 10 служат като ръководители на правителството.

Ако сложим настрана света на политиката, числата са също толкова отчайващи, а може би дори и повече. Макар жените да представляват близо половината работна сила в САЩ, завършила колеж, те държат едва 19% от постовете в бордовете на директорите на компаниите и са едва 4,6% от главните изпълнителни директори.

Компаниите губят милиарди от липсата на жени в ръководствата си

Компаниите губят милиарди от липсата на жени в ръководствата си

Доклад хвърля светлина върху ползите...

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг е рядък пример за жена лидер в доминираната от мъже сфера на технологиите. Тя е на мнение, че е време това да се промени.

„Мъжете все още движат света – и не съм сигурна, че върви толкова добре”, заяви Сандбърг пред участниците в сесия за бъдещето на работната среда, която се провежда в Давос, Швейцария.

Докато не поправим това, всички ще страдаме. „Това означава, че не използваме целия талант на населението”, смята Шерил Сандбърг.