Нова дестинация оглавява списъка за най-популярен град сред пътуващите по света. Банкок е новата най-популярна дестинация, която измести британската столица Лондон от лидерската позиция.

Това сочи годишната класация на компанията Mastercard, която беше публикувана в четвъртък, пише CNBC.

Именно туризмът се оказа най-силното оръжие на тайландската столица, в която серията от взривове, разтърсили града наскоро, не доведоха до отлив на туристическите посещения.

Банкок оглави списъка на класацията, в която участват общо 132 места по цял свят, и победи други топ дестинации като Лондон, Париж и Дубай, за да се превърне в най-посещаваната от чуждестранни туристи дестинация.

Според икономисти от компанията Mastercard тайландската столица успява да привлече посетители , идващи от страни с висок стандарт на живот.

През тази година през Тайланд се очаква да преминат рекордните 33 милиона посетители, като за това най-голям принос ще имат туристи от Китай.

Само столицата Банкок се очаква да бъде посетена от над 21 милиона чуждестранни посетители в сравнение с Лондон, за където ще отпътуват 19.88 милиона чужденци, сочат прогнозите.