Списание Forbes представи списък с най-печелившите звезди от видео платформата YouTube, като тази година в него има няколко нови лица. Сред най-печеливши са геймърите, каскадьорите и гримьорите. Две от най-високо платените звезди са под 10-годишна възраст, като каналите им са свързани главно с ревюта на играчки.

Ето и класацията с топ 10 най-печеливши влогъри от YouTube за тази година:

10. VanossGaming (Евън Фонг) - 11,5 млн. долара

Eвън Фонг не е от новите имена в списъка. Миналата година той беше седмият най-високо платен в класацията с печалбата си от 17 млн. долара от клиповете си свързани с игри. Под името VanossGaming, той коментира различни видеоигри и така забавлява своите 24,8 млн. абонати. Генерирал е невероятните 11 913 561 918 гледания от създаването на своя YouTube канал през 2011 г.

9. DanTDM (Даниел Мидълтън) - 12 млн. долара

Британският геймър някога е бил на първо място в списъка. Миналата година той е заемал четвърта позиция със своите 18,5 млн. долара.

Следващите двама са с еднаква печалба.

7. Markiplier (Марк Фишбах) - 13 млн. долара

Markiplier, геймър, чието истинско име е Марк Едуард Фишбах, е известен с видеоклиповете си "Нека да играем" (Let"s Play), в които коментира, докато играе. Той има и собствена модна линия, която е насочена към геймърите.

Как 6-годишен влогър си купи къща за $8 милиона

Как 6-годишен влогър си купи къща за $8 милиона

Тя има милиони последователи в YouTube

7. PewDiePie (Феликс Шелберг) - 13 млн. долара

Феликс Шелберг, по-известен като PewDiePie, има повече от 102 млн. абонати и е една от най-големите звезди в платформата. Въпреки това, наскоро той заяви, че ще се оттегли от YouTube за известно време, защото има нужда от почивка. Той обявява това три дни след като платформата публикува новите си правила за модериране на съдържанието, ограничаващи речта на омразата.

6. Preston (Престън Арсмент) - 14 млн. долара

Престън е новото име в класацията на Forbes. Той също е от отбора на геймърите, като започва с играта Call of Duty. Престън управлява и сървърите на играта Minecraft, което е другият му голям източник на приходи.

5. Jeffree Star (Джефри Стар) - 17 млн. долара

Той е гримьор, който първоначално стартира кариерата си като музикант в платформата MySpace. Сега има собствена успешна линия козметика, която промотира в своя YouTube канал.

4. Rhett and Link (Рет Маклъглин и Линк Нийл) - 17,5 млн. долара

Според Forbes, Рет Маклъглин и Линк Нийл са от първите звезди на YouTube. Те са водещи на шоуто Good Mythical Morning, където тестват странни вкусови комбинации. Двамата управляват четири канала в платформата, като от тази година създават нов успешен на име Smosh.

3. Анастасия Радзинская (Like Nastya Vlog) - 18 млн. долара

5-годишната Анастасия е най-младият представител в класацията. Тя е родена в Русия с церебрална парализа и лекарите са се опасявали, че никога няма да може да говори. Сега тя е лицето на Like Nastya Vlog, който има 42,5 млн. абонати. В своите видеоклипове рускинята основно играе с баща си, като в момента работят с няколко марки за играчки и храни, част от коитo са Legoland и Danone.

2. Dude Perfect - 20 млн. долара

Това е един от най-популярните канали в YouTube, съставен от петима приятели (близнаците Кори и Коби Котън, Гарет Хилбърт, Коди Джоунс, Тайлър Тони), показващи различни трикове. Миналата година те печелят същата сума, като се класират на трето място в списъка.

1. Ryan Kaji (Райън Каджи) - 26 млн. долара

Явно никой не може да победи Райън, който в миналогодишния списък също е бил номер едно. Неговият канал има 23 млн. абонати и повече от 34 млрд. гледания. Един от най-популярните му видеоклипове е генерирал 1,9 млрд. гледания. 8-годишното момче прави ревюта на играчки, като има и собствена линия дрехи.