Пътуването до далечни места може да бъде вълнуващо, но стигането до там често е всичко друго, но не и приятно.

Дори и за най-опитните пасажери полетите на дълги разстояния могат да бъдат тежко преживяване. За щастие има няколко трика, подбрани от Business Insider, които можете да използвате, за да направите полета възможно най-приятен. Ето кои са те:

Поискайте специално меню

Ако някога сте седели до пасажер, който е искал вегетарианска храна в самолета, то знаете, че тези менюта са първите, които се сервират.

Затова ако се надявате да получите храната си преди другите - което означава да не се налага да чакате твърде дълго, заявете специално меню. Има много видове ястия, които можете да поискате, в зависимост от авиокомпанията, с която летите.

Останете хидратирани

Макар че няма точно определено правило за количеството вода, което трябва да се пие по време на полет, здравни експерти препоръчват консумирането на повече течности от обикновената доза, тъй като пътуването със самолет е дехидратириращо.

Облечете по-свободни дрехи

Добра идея е да се носят по-удобни и широки дрехи по време на полет - особено дълъг. За мъжете това може да означава дънки и тениска, а жените могат да опитат с клин и пуловер.

Носете си възглавничка за пътувания и маска за очи

Те са удобен аксесоар, който ще подобри престоя на борда и най-вероятно ще помогне да заспите по-бързо. Маската за очи също така блокира светлината, което помага за справянето с преминаването от една часова зона към друга.

Вземете място до прозореца

Седалката до прозорец не само дава хубава гледка. Вътрешната част на местата също означава и повече комфорт и спокойствие по време на полета например докато покрай пасажерите преминава количката с напитки.