В днешно време ние постоянно сме в интернет. Понякога използваме мрежата за продуктивни цели, но и често просто си губим времето. Но чудили ли сте се някога в кои сайтове влизаме най-често? Ето 11-те най-популярни уеб страници, които използваме, за да "убием" скуката, подредени от платформата за класации Ranker:

1. YouTube - Интернет платформата, създадена през 2005 година, ни предоставя възможността да слушаме музика и да гледаме видеа , така че не е изненада, че е номер 1 в класацията.

Снимка 265411

2. Ranker - В Ranker можем  да намерим класации за различни видове забавления, марки и спортове. Уебстраницата има една от най-големите бази данни с мнения, с повече от 250 милиона гласа, събрани на над 1 милион теми.

3.Wikipedia - В сайта се съдържат около 5 410 387 статии, така че можем да намерим по нещо за всекиго. Когато  започнем да четем интересна публикация, времето минава по-бързо, отколкото си мислим.

Снимка 304942

Източник: iStock

4. Facebook - Кой би могъл да предположи, че след 13 години от създаването му, Facebook ще е най-популярната социална мрежа. С потребители по целият свят, тя наистина "владее" интернет пространството.

5. Netflix- Благодарение на тази платформа можем да гледаме филми и тв сериали без да  спираме. През 2016 година в каталога на Netflix е имало 1197 тв предавания и 4335 филма. 

Снимка 304944

Източник: iStock

6. Google- Чрез различните си услуги, Google получава над 200 милиона заявки всеки ден. Може да не е сайтът, който използваме най-често, но пък може би често той ни е най-необходим.

Снимка 227747

Източник: iStock

7. Amazon- Също като и в истински магазин, е напълно възможно да  прекараме доста време в сайта за пазаруване, докато  си  намерим изгодната сделка.

8. IMDB - В този сайт можем да намерим  всякаква информация за филмовата индустрия. Освен това има и списъци с филми и сериали,  които  можем да гледаме с удоволствие.

Снимка 304945

9. Reddit - Въпреки че не е толкова популярен у нас, Reddit е четвъртият най-посещаван сайт в САЩ и деветият най-посещаван сайт в света.

10. Buzzfeed - В новинарския сайт Buzzfeed можем да намерим, както и по-сериозни теми, така и по-леки новини. Освен това  можем да се насладим  на тестове и видеа. 

11. Pinterеst - В Pinterest  имаме възможност да колекционираме снимки , видеа и друго мултимедийно съдържание, организирано в така наречените табла.

Снимка 227087

Източник: GettyImages