Да живееш и работиш в чужбина е често срещано решение в съвременния свят. Кариерата е една от решаващите причини много хора по света да станат емигранти. Освен това животът зад граница има някои предимства: опознавате различни култури, хора и места. Ако сте решили, че дошло време за подобна стъпка то този списък е за вас. 

Това са най-добрите страни за живот и работа на мигранти. Списът е цитиран от Ceoworld Magazine.

1. Тайван

Тайван оглавява класацията в този списък. Той не за първи път е класиран като любимо място на мигрантите - вече три последователни години води класацията. Сред причините за това са приятелското отношение на местните и доброто качество на живот. Тайван има население от 23,5 милиона души, а чуждестранните работници са около 753 000 души, от които 40 000 могат да се считат за чужденци. Повечето от тях идват от Япония, някои от САЩ, а останалите от Корея, Обединеното кралство и Малайзия.

И природата на Тайван също очарова хората. Тя красива комбинация от планински райони и спокойни плажове.

2. Мексико

Мексико е вторият най-предпочитан в световен мащаб, най-харесван от канадци и американци за работа. На фона на бързото покачване на цените, хората се местят тук за да си осигурят безопасно и осигурено бъдеще. Страната е известна със своето разнообразие в географски райони. Времето му е подходящо за всякакви капризи - някои градове на надморска височина с планински терени имат ниски температури, докато плажните зони са идеални за тези, които обичат горещите и слънчеви дни.

3. Коста Рика

Снимка 406378

Източник: iStock

Ако търсите страна, където можете да работите, но да намерите имате приключения, Коста Рика е най-добрият избор за вас. Тук може да намерите разнообразие с разходни в планините, но и също така да плувате в топлите води на Карибско море и Тихия океан. Освен това има и великолепни водопади. Нивото на престъпност е доста ниско. Ако искате да останете тук дори след пенсиониране, можете да го направите, тъй като правителството позволява на чужденците да останат тук дори без постоянна работа. В такъв случай се изискват подходящи спестявания или доказателство за пенсия.

4. Малайзия

Снимка 553128

Източник: iStock

Това, което хората търсят от чужденците в чужда страна, е гостоприемство, а малайзийците са готови да го предложат охотно. Тяхното гостоприемство печели сърцата на всеки. Те са приятелски настроени и обичат да контактуват с тези, които искат да опознаят тяхната култура. Няма да се сблъскате и с езикови бариери, защото местните знаят английски и то много добре, така че можете лесно да общувате с тях. Тук хората обичат да готвят и да похапват, така че ако споделите тази страст, това е най-добрата страна за вас като емигрант. Тук цената на живот е сравнително ниска, така че хората намират за по-евтино да живеят и да останат.

5. Португалия

Снимка 571517

Източник: iStock

Португалия също има своите предимства- топъл умерен климат, огромни планини, ниска цена на живот, освобождаване от данъци за жителите и нисък процент на престъпност - това само само част от положителните страни на тази държава. Страната има и добре развита в образователната и в медицинската области. Разполага с огромни възможности за забавление и почивка. Сърфиране, гмуркане и риболов са само част от тях. Коефициентът на престъпност е доста нисък и през 2020 г. е на 3-то място в глобалната класация на най-мирните страни. В Градовете се води сравнително бавен темп на живот, така че е доста подходящ за тези, които обичат да работят, да релаксират в свободното си време и да бъдат далеч от шума и суетата на града.