Продажбите на Amazon надхвърлиха 100 милиарда долара за трето поредно тримесечие, а печалбата на гиганта за трите месеца нарасна до 7,8 милиарда долара, предават световните медии.

Компанията за онлайн търговия отчита продажби от 113 милиарда долара за второто тримесечие или над 1,4 милиарда долара на ден. За сравнение, година по-рано приходите са били 88,9 милиарда долара. Приходите от услугата Amazon Web Service за посочения период са 14,8 млрд. долара.

Акциите на Amazon обаче паднаха с над 7% при търговията в четвъртък.

За третото тримесечие компанията очаква да отчете продажби между 106 и 112 милиарда долара, което ще бъде евентуален ръст от 10% до 16% на годишна база.

Данните идват на фона на рекордни резултати на големите технологични компании Apple, Alphabet, Facebook и Microsoft, които надминаха очакванията на анализаторите.

Междувременно броят на служителите на Amazon продължава да нараства. В края на третото тримесечие в Amazon работят 1,3 милиона души, което е ръст от 52% на годишна база.

Нарастването на случаите с делта варианта на Covid-19 накара някои компании от Силициевата долина (Facebook, Google, Uber и Twitter), да преосмислят плановете си за връщане в офиса. Те ще изискват ваксинации за служителите, преди завръщане в офиса.

Новият изпълнителен директор на Amazon обяви, че компанията няма промяна в плановете си служителите да се върнат в офисите през септември. Компанията няма да изисква служителите да бъдат ваксинирани, каза още той.