Киноверигата Cineland, досега популярна повече в някои градове в провинцията, откри първи комплекс в София. Той се намира в Bulgaria Mall, на мястото на кино "Арена". За инвестицията стана ясно още през юни - тя е на стойност 3 милиона лева. Тогава от компанията съобщиха, че ще се обновява интериора на залите, а за изграждането им ще бъдат използвани естествени материали. Киносалоните ще бъдат оборудвани със 700 луксозни разтегателни кресла. Официалното откриване ще бъде на 30 ноември.

Българската верига Cineland стопанисва 6 кинокомплекса и 5 летни кина в страната. Те са киносалони в Перник, Велико Търново, Плевен, Габрово, Карлово и Търговище, както и летни кина в Перник, Велико Търново, Китен и Ахтопол.

Билети ще могат да се купуват през приложение на киноверигата, а скоро ще могат да купуват и храни и напитки, които ще ги очакват директно по местата в залите.

Българска киноверига открива комплекс с 8 кинозали в Bulgaria Mall за 3 милиона лева

Българска киноверига открива комплекс с 8 кинозали в Bulgaria Mall за 3 милиона лева

Киносалоните ще бъдат оборудвани със 700 луксозни разтегателни кресла

Веригата ще предлага и специалната кинозала, която ще може да се използва за прожекции, корпоративни събития и гейминг състезания.

Сред плановете за развитие на новата локация са привличането на младата публика; организиране на фестивални прояви, внедряване на модерна програма за лоялни клиенти, провеждане на корпоративни събития и филмови премиери.

В столицата има три киновериги "Синема сити", "Арена" и "Сине гранд" и шест независими кина.