Авиокомпанията British Airways (BA) започна да връща служителите си на работа малко преди 17 май, когато правителството започна да облекчава ограниченията. Тогава се появиха и надеждите сред цялата авиоиндустрия, че през късната пролет и през лятото пътуванията със самолети ще се увеличат драстично.

Въпреки това, както много други авиокомпании, така и BA все още се сблъсква с ограничено търсене на резервации за пътувания. Поради тази причина британският авиопревозвач обяви, че е била принудена отново да пусне в принудителен отпуск хиляди от своите служители, които по-рано върна на работа.

British Airways съкращава стотици пилоти?

Втората най-голяма авиокомпания във Великобритания съкращава стотици пилоти?

Възможно е компанията да освободи 800 от 4 500 пилоти

"Подобно на много компании, ние използваме схема за защита, за да защитим работните места по време на тази безпрецедентна криза. Днес нашите служители, които са в отпуск получават пари както от нас, така и от държавата. Въпреки това вече е жизненоважно правителството да отвори възможно най-скоро международни пътувания, като включи по-нискорисковите държави, като САЩ, в своя зелен списък", заявиха от компанията.

В Европа, популярни за британците летни дестинации за почивка, като Испания, Гърция и Франция, не са в зеления списък на правителството за пътуване. Именно това удря най-силно авиопревозвачите от Острова, а и не само.

Към днешна дата, голяма част от служителите на BA са съкратени. Едва 11.7% са останали на работа.

Лято 2021-а: Надеждата за излизане от кризата на туризма и авиоиндустрията

Лято 2021-а: Надеждата за излизане от кризата на туризма и авиоиндустрията

Компаниите от двата бранша в Европа възлагат големи надежди на следващите месеци