Coca-Cola пуска нов размер бутилка за първи път от десетилетие насам. По-специалното в нея ще бъде фактът, че тя ще е направена от 100% рециклирана пластмаса, предава CNN. Това част от плана на компанията за намаляване на пластмасовите отпадъци.

Засега новият размер ще дебютира в избрани щати в североизточната част на САЩ, включително Ню Йорк и Кънектикът, както и в Калифорния и Флорида, преди да излезе масово на пазара през лятото. В новата бутилка ще се продават най-популярните газирани напитки на компанията включително Coca-Cola, Diet Coke и Coke Zero Sugar.

Миналата година компанията беше обявена за замърсител номер 1 в света по отношение на пластмасовите отпадъци от екологичната компания Break Free From Plastic. Лога и марки на Coca Cola са открити върху 13 834 парчета пластмаса в 51 държави, често изхвърляни в обществени места като паркове и плажове.

Coca-Cola не е единственият конгломерат, който се опитва да намали замърсяването с пластмаса. Най-голямата хранителна компания в света Nestlé, миналата година обяви, че влага 2 милиарда долара за подобни еко инициативи.