Компанията за доставки на храна Deliveroo планира да излезе на борсата в Лондон, като тази стъпка може а я оцени на около 7 милиарда долара или 6 милиарда паунда.

Платформата беше един от големите печеливши от пандемията през тази година, след като ресторантите и заведенията затвориха. От Deliveroo, която оперира на 12 пазара, посочват, че ще превърнат Великобритания в свой "дом" в дългосрочен план, пише BBC.

Компанията планира да пусне два различни класа акции, даващи различно право на глас на акционерите. Според информацията първичното публично предлагане ще бъде направено по-късно през тази година.

Deliveroo е основана от Уилям Шу в Лондон през 2013 година. Към момента компанията оперира на пазарите във Великобритания, Нидерландия, Франция, Белгия, Ирландия, Испания, Италия, както и в Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Хонконг и Обединените Арабски емирства.

През 2016 година гигантът в онлайн търговията Amazon инвестира 575 милиона долара в компанията като част от рунд инвестиции на обща стойност от 1,35 милиарда долара.