Китайската HNA Group продава свое подразделение с дейност в недвижимото имущество за 2,9 милиарда юана (335,4 милиона паунда), съобщиха от компанията в сряда в съобщение до инвеститорите. Ходът е част от продължаващото вече с месеци масово разпродаване на активи, за да може концернът да посрещне плащанията по огромния си дълг.

HNA Investment Group Co. ще продаде дъщерното си дружество на предприемаческата Fusheng Group с печалба от около 400 милиона юана.

HNA Group намали още дела си в Deutsche Bank

Новият концесионер на летище "Пловдив" продаде още акции в най-голямата германска банка

Конгломератът има $100 милиарда дългове

Китайската група продава активи за милиарди долари, след като в продължение на две години изкупуваше масово, като похарчи около 50 милиарда долара. Компанията се изправи пред проблеми с регулаторите в няколко държави, притеснени от мъгливата ѝ структура на собственост. Тя спечели концесията на летище "Пловдив" преди седмици.

Летище "Пловдив" отиде при закъсалата китайска HNA Group

Летище "Пловдив" отиде при закъсалата китайска HNA Group

Компанията се разрасна благодарение на дългове, които сега трудно плаща

По-рано тази седмица HNA се отказа от желанието си да купи SkyBridge Capital - инвестиционна компания, основана от бившия помощник на президента Доналд Тръмп - Антъни Скарамучи, след като сделката не получи одобрение от регулаторите повече от година.

От началото на 2018 година китайската компания продаде недвижимо имущество от над 10 милиарда долара в Австралия, Ню Йорк и Хонконг, както и дялове в Deutsche Bank AG и Hilton Worldwire Holdings Inc.

През 2017 година приходите на групата подскочиха с 200 процента до 594 милиарда юана, а чистата печалба се увеличи с 80,41% до 2,63 милиарда юана.