Кипърското застрахователно дружество "Olympic Insurance Co. Ltd", което оперира чрез свой клон и в България, окончателно остана без лиценз за извършване на дейност, става ясно от съобщение на Комисията за финансов надзор.

Първоначалното съобщение за проблемите на дружеството кипърския надзорен орган дойде в началото на май тази година. Тогава "Олимпик" не може да представи достатъчно доказателства за гарантиране на капиталовите възможности и бе подставено под специален лиценз и под управлението на специален администратор - "Мазарс" ООД.

Комисията за финансов надзор отне лиценза на кипърския застраховател "Олимпик"
Обновена

Комисията за финансов надзор отне лиценза на чужд застраховател

Компанията е под специален надзор и няма право да привлича нови клиенти

Застрахователната компания имаше един месец да използва втори одитор. От последното съобщение на КФН става ясно, че дружеството е упражнило правото си на обжалване, но постоянният секретар на Министерстовто на финансите на Кипър е потвърдил решението за отнемане на лиценза.

В България има около 270 хил. автомобила със застраховка "Гражданска отговорност" от "Олимпик", която работи у нас от 2009 година. Дружеството вече няма право да сключва нови застраховки, но трябва да обслужва всички вече сключени до датата на тяхното изтичане.

"Гражданска отговорност" може да поскъпне с до 20%

"Гражданска отговорност" може да поскъпне с до 20%

Приходите от полици не покриват разходите на застрахователите