За 23-та поредна година списание Furtune публикува класацията за 100-те най-добри компании за работа. 

Списъкът е направен от фирмата за анализ Great Place to Work, след като е провела най-голямото годишно проучване на работната сила в Америка. В него са взели участие над 4,1 милиона служители. Те са отговорили на над 60 въпроса, като идеята e била да се разбере какви са условията за работа в организацията, в която работят. 85% от оценката се базира на това, което служителите споделят за опита си и доверието към тях. Взима се предвид също, дали те успяват да достигнат пълния си човешки потенциал в компанията, без значение кои са и какво работят. Останалите компоненти на оценката включват проучване на ценностите на компанията, способността на хората да дават нови идеи и ефективността на лидерите в организацията.

Първото място зaема Hilton. Веригата става първата нетехнологична компания, която оглавява списъка две години подред. На второ и терто място са съответно технологичната компания Ultimate Software и частната верига супермаркети Wegmans Food Markets.

"Това е най-популярният ни списък, отчасти защото търсещите работа го използват. Но все повече вярвамe, че той се превръща в критична мярка за "здравето" на компаниите", пишат авторите на Furtune.

Най-скъпите стартиращи компании според Fortune

Най-скъпите стартиращи компании според Fortune

Те се изчислява на десетки милиарди долари

За да бъдат разгледани, организациите подават заявление с данни за техните HR програми и практики. След това Great Place to Work провежда анонимно проучване на работната сила на всяка компания. Една трета от общия резултат се базира на оценка на фирмените програми и политики, докато останалите две трети се формират от анализ на данните от проучванията на служителите в организацията.

Компаниите трябва да имат поне 1000 служители, за да бъдат разгледани. Държавните агенции не отговарят на условията.

В топ десет са:

1. Hilton

2. Ultimate Software

3. Wegmans Food Markets

4. Cisco

5. Workday

6. Salesforce

7. Edward Jones

8. Stryker

9. American Express

10. Kimpton Hotels & Restaurants