LinkedIn обяви нов кръг от съкращения на работни места с около 670. Компанията, която стои под шапката на Microsoft обяви, че съкращенията ще засегнат инженери, хора от финансовите екипи.

Новината дойде след като LinkedIn съкрати 716 работни места през май и последва съкращения в други големи технологични фирми, пише BBC.

Този кръг от съкращения на работни места представлява близо 3% от работната сила на компанията от нейните 20 000 служители.

Социалната бизнес мрежа има около 950 милиона потребители.

LinkedIn съкращава стотици служители

LinkedIn съкращава стотици служители

Социалната мрежа на Microsoft спира китайското си приложение

Спадът в разходите за реклама, удари компанията, въпреки че тя продължава да регистрира нови членове. През четвъртото тримесечие на 2023 г. приходите й са се увеличили с 5% на годишна база, спрямо 10% през предходното тримесечие.

От края на 2022 г. започнаха мащабни съкращения в технологичния сектор от компаниите Amazon, Meta и компанията майка на Google Alphabet. Миналия януари 2023 г. компанията майка на LinkedIn Microsoft обяви 10 000 съкращения.

Компании като тези инвестират все по-сериозно в технологии от света на изкуствения интелект, като ChatGPT (която е собственост на Microsoft) и Bard (на Google).

Технологичният сектор в САЩ обяви най-много съкращения на работни места тази година, с над 150 000 съкращения, според скорошен доклад на консултантска компания по заетостта от САЩ Challenger Gray & Christmas.