Младите хора на новото хилядолетие, които са навършили пълнолетие след 2000 г., представляват огромен дял от потребителите в световен мащаб. Освен това за тях от особена важност е стоките да носят конкретна марка. Платформата за онлайн проучвания Great Questions, LLC изследва кои са най-популярните брандове сред 25-годишните, а Business Insider публикува резултатите. Ето ги и тях:

10. Coca-Cola

Седалище: Атланта, Джорджия

Защо марката е толкова популярна: Coca-Cola без съмнение е лидерът на пазара за безалкохолни напитки. През последната година компанията спечели симпатиите на младите хора с кампанията си „Сподели кола с...”, с изписани различни имена на бутилките.

9. Nintendo

Седалище: Киото, Япония

Защо марката е толкова популярна: Много от младите хора днес гледат с носталгия на компанията, защото като деца са играли на нейните конзоли. Още повече през 2015 г. любимият на няколко поколения Super Mario имаше 30-годишен юбилей. По случай него от Nintendo направиха кампания „Let’s Super Mario”, като феновете на играта можеха да споделят своите спомени от любимата игра на сайта на бранда.

8. Wal-Mart

Седалище: Бентънвил, Арканзас

Защо марката е толкова популярна: Веригата хипермаркети е особено любима на младите американци заради изгодните си промоции и огромния асортимент от стоки, който предлага.

7. Google

Седалище: Менло Парк, Калифорния

Защо марката е толкова популярна: Мобилните приложения на интернет компанията са част от ежедневието на младите хора по цял свят. Онлайн платформата Gmail също е особено популярна.

6. Amazon

Седалище: Сеатъл, Вашингтон

Защо марката е толкова популярна: От тази година американският гигант разшири влиянието си като пусна доставки в рамките на един час за членовете на своя Prime service клуб. Освен това от Amazon вече карат и хранителни продукти до домовете.

 

5. Microsoft

Седалище: Редмънд, Вашингтон

Защо марката е толкова популярна: Облачните услуги и мобилните приложения донесоха рекордни приходи на компанията през 2015 г. Освен това тази година на пазара излезе умната гривна Microsoft Band, която поддържа приложенията на Uber и Facebook, особено популярни сред младите хора.

4. Sony

Седалище: Токио, Япония

Защо марката е толкова популярна: Като се започне от Playstation, мине се през игрите и се стигне до фотографията, бизнесът на японския бранд обхваща голям спектър от различни дейности.

3. Samsung

Седалище: Сан Хоре, Калифорния

Защо марката е толкова популярна: Смартфоните от серията Galaxy и таблетите на Samsung са много харесвани и често използвани от младите хора.

Nike

Седалище: Бийвъртън, Орегон

Защо марката е толкова популярна: Когато стане въпрос за спортуване, младите хора на 21 век залагат най-вече на продуктите на Nike. Интересът към компанията е стимулиран и от убеждението през последните години, че физическите упражнения са задължителни за доброто здраве.

Apple

Седалище: Купертино, Калифорния

Защо марката е толкова популярна: Огромна част от младите хора са потребители и фанатични последователи на американския бранд. Технологичните продукти като iPhone, iPad и Macbook са любими на младите хора.