Microsoft закрива 1900 работни места. Съкращенията са в подразделението за игри на компанията, става ясно от вътрешна бележка на технологичния гигант, цитирана от AP.

Съкращенията на работни места представляват намаление с около 8% на гейминг работната сила на Microsoft, която се състои от 22 000 души. Засегнатите са работили в екипи за Activision Blizzard, както и за Xbox и ZeniMax.

Новината идва само 3 месеца, след като Microsoft завърши покупката на производителя на видеоигри Activision Blizzard на стойност $69 милиарда.

"През 2024 година ръководството на Microsoft Gaming и Activision Blizzard се ангажира да съгласува стратегия и план за изпълнение с устойчива структура на разходите, която ще поддържа целия разрастващ се бизнес", съобщава изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър.

Microsoft вече е 3-трилионна компания

Компанията, която вече струва повече от БВП на Франция

Тя се присъединява към Apple в елитния клуб на най-скъпите бизнеси

Сделката с Activision Blizzard

Microsoft приключи сделката с Activision Blizzard на стойност $69 милиарда  през октомври миналата година, близо 22 месеца след като беше обявена за първи.

През 2023 година компанията вече съкрати значителен брой служители. Още в началото на миналата година технологичният гигант обяви, че закритите работни места ще бъдат поне 10 000.

Сегашните съкращения в Microsoft следват поредица от закрити работни места в технологичния сектор през последните седмици. Компании като Google, Riot Games, TikTok, eBay, Amazon и IBM са част от гигантите, които обявиха, че ще уволнят свои служители.

IBM - поредният гигант, който планира съкращения на работни места

IBM - поредният гигант, който планира съкращения на работни места

На този фон технологичната компания очаква "силна 2024 година" за приходите