Точно 213 китайски компании за видео игри са се ангажирали да управляват бизнеса си така, че да могат да се борят с пристрастяването сред подрастващите хора, предават световните медии. Решението им е обвързано с политиката на Пекин, който наскоро въведе регулации за това по колко време на седмица децата имат право да играят пред компютъра или смартфона. 

Компаниите ще въведат лицево разпознаване, което ще може да "вижда" непълнолетните и да ги докладва на властите в страната. Споразумение с държавния регулаторен орган за борба с гиймнг пристрастяването беше подписано от представителите на 213 компании за видео игри. Сред тях са небезизвестните Tencent и NetEase.

Акциите на компаниите за игри в Китай се сриват след ограниченията за младите геймъри

Акциите на компаниите за игри в Китай се сриват след ограниченията за младите геймъри

Позволеното време за онлайн игри на под 18-годишните е сведено до 1 час на ден

Според разпореждането на Китай лицата под 18 години имат право да се наслаждават на видеоигри не повече от три часа седмично. От компаниите многократно заявяваха, че се опасяват, че тези действия ще ударят сериозно приходите им. Въпреки това обаче се съгласиха с тях. Вероятно просто, защото нямат друг избор, коментират финансови експерти.

Шефовете на корпорациите за видео игри се ангажираха с още нещо - да вземат и допълнителни мерки срещу съдържанието на материали, които изкривяват историческото минало на страната или насърчават "женско" поведение сред момчетата.

През юли тази година, Tencent пусна система за лицево разпознаване, наречена "среднощен патрул", която има за цел да попречи на децата да прескачат полицейския час на властите.

Tencent готви най-голямото сливане в китайския гейминг

Tencent готви най-голямото сливане в китайския гейминг

Но местният регулатор вкарва прът в спиците