Volkswagen смело върви към строеж на нова фабрика за производство на електромобили в Германия, в опита си да догонва Tesla, чийто завод близо до Берлин съвсем скоро ще започне работа на пълни обороти.

Изграждането на новия завод на Volkswagen ще струва около 2 милиарда евро и ще бъде построен близо до Волфсбург. Това съобщиха компанията.Строителството ще започне едва през 2023 г., а готови модели ще излизат от завода през 2026 година.

Решението строеж на ново съоръжение кореспондира с идеята на главния изпълнителен директор Хърбърт Диес да ускори темпото на производство на електромобили на марката.

Един от произвежданите в новата фабрика модели ще е Volkswagen Trinity, който ще е с пробег от минимум 700 километра.

Производствено време в завода ще е от 10 часа на превозно средство, което е значително по-кратко, отколкото необходимото в момента, пише Bloomberg. Заводът ще е изцяло роботизирани ще има годишен капацитет на производство от т 250 000 електрически превозни средства.

Volkswagen води преговори за IPO на Porsche

Volkswagen води преговори за IPO на Porsche

Така компанията ще набере повече средства за производство на електромобили

Миналия месец автомобилната компания направи най-смелия си стратегически ход досега. Потенциалното първоначално публично предлагане на Porsche може да оцени емблематичната марка спортни автомобили на 85 милиарда евро според Bloomberg Intelligence.

IPO-то може да се случи още през четвъртото тримесечие на тази година и се планира продажбата на 25% от акциите без право на глас в Porsche.