Цветомир Панагюрски е Директор "Маркетинг и продажби" в застрахователна компания "ДаллБогг: Живот и Здраве" и повече от пет години ръководи млад екип от професионалисти. Успехите са налице и процентът на удовлетворените клиенти расте.

Уважаеми г-н Панагюрски, въпреки дъждовния месец юни все пак сме на прага на летните отпуски. Какво бихте посъветвали хората, които ще заминат на ваканция?

Ще използвам определението Ви за "дъждовният месец юни", за да подсетя собствениците на имоти, че опасността от наводнения, дори през летния период остава висока. Поради епизодичните, но силни летни бури съществува сериозна опасност от наводняване на имоти, протичане на покриви, наводняване на приземни помещения и мазета, градини, увреда на селскостопанска продукция и други.

Традиционно летните месеци са свързани с регистриране на повече кражби от домовете. Апелирам преди да предприемат по-дълго пътуване, хората да сключат застраховка домашно имущество, пожар и природни бедствия и сигурност за дома. Смятам, че читателите Ви са достатъчно убедени в ползата от подобни застраховки и би било излишно да го разяснявам в детайли.

Тук естествено следва въпросът и за автомобила - любим транспорт на всяко българско семейство?

Интензивният трафик към българското черноморие, ремонтите на част от пътната инфраструктура, несъобразената скорост и още много причини водят до повишаване на риска от ПТП и увреждане на автомобила. Всички знаем, че застраховката гражданска отговорност на автомобилистите е задължителна за всяко МПС регистрирано на територията на България. Застрахователят по ГОА (Гражданска отговорност на автомобилистите) покрива отговорността на застрахования водач за причинените щети и увреждания на трети лица. Затова предпочитам да насочим вниманието към "Пълно Каско" - застраховката, която покрива щети по автомобила от пожар и експлозия, природни бедствия, авария на инсталации, щети при ПТП, щети, нанесени на МПС по време на престой, щети при паркирано състояние, злоумишлени действия на трети лица и не на последно място именно Каското е застраховка, която покрива кражба на МПС.

От всичко казано от Вас до тук, следва, че разумните потребители, ще проявят отговорност към себе си и имуществото си и ще осигурят една спокойна почивка и сигурност на дома си.

Надявам се, думите ми да подействат като катализатор за подобни решения, доказано ефективни и работещи. Затова, през летните месеци, ние в ДаллБогг изготвяме график за допълнителни дежурства, защото опитът ни показва, че клиентите се обаждат за консултации, оферти и сключването на застрахователни полици се удвоява.

Добре, защо да изберат точно Вас? Има ли нещо, което ви отличава от всички останали на пазара?

Защото ние сме надеждни, атрактивни, активни и умни. ДаллБогг е най-динамично развиващата се компания, с бърза ликвидация на щети и гъвкави решения. Индивидуалният подход е гарантиран, а за мен е важно да съм в час с пулса на пазара. Затова ежедневно говоря с клиентите ни. Така мога да следя освен качеството на предлаганите от нас услуги и да реагирам бързо с решения на сложни казуси. Целта ни е да бъдем адаптивни към динамиката на застрахователния пазар.

Нещо повече, преди по-малко от десет дни КФН издаде лиценз на ДаллБогг за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Според статистиката на Комисията за финансов надзор (КФН) за 2020 г. ДаллБогг бележи сериозен ръст в продажбите на застраховки като ти ги увеличава с над 40% на годишна база. Ние сме на 3-то място по премиен приход от задължителната застраховка ГОА, а към края на същата година сме на 6-то място от 24 компании сред водещите застрахователи в България.

Позволете ми да благодаря на всички хора в екипа на компанията, които с професионализма и ежедневните си усилия допринасят за успешното развитие и утвърждаване на ДаллБогг като предпочитан застрахователен партньор.