Напоследък неприятностите за Volkswagen не са изобщо малко. Компанията намалява производството на електромобили заради забавяне на търсенето на своите електрически модели. Проблемите на Volkswagen с електромобилите се влошават, докато автомобилният производител се бори с конкурети като Tesla.

Въпреки че Volkswagen достави 531 500 електрически превозни средства до септември, което е с 45% повече от миналата година, проблемите пред автомобилния производител се трупат с всеки ден.

Финансовият директор на Volkswagen Арно Антилиц обясни миналия месец, че поръчките за електромобили са намалели до 150 000 в Европа. Това е с 50% по-малко от 300 000 от миналата година.

Производител №1 на автомобили в Европа Volkswagen инвестира $750 милиона в производство на електромобили в Мексико

Най-големият производител на автомобили в Европа инвестира $750 милиона в производство на електромобили в Мексико

Междувременно спря производството на електрически модели в два германски завода

През септември автомобилният производител заяви, че ще намали персонала в своя завод в Цвикау в Германия, най-големият му производствен обект за електромобили в Европа. Volkswagen обяви и че ще съкрати 269 временни работни места в завода, където се произвеждат електромобили, включително ID.3, ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron и Cupra Born.

Седмица по-късно доклад от германския вестник Automobilwoche се казва, че VW планира да прекрати производството на ID.3 в своя завод в Дрезден. Докладът отбелязва спадащото търсене, нарастващата инфлация и края на субсидиите като причини за това.

Според доклад на Automobilwoche проблемите на Volkswagen с EV са се влошили драстично. Автомобилният производител сега намалява броя на смените в завода в Цвикау. Заводът на Volkswagen там сега работи на две смени, вместо три.

Миналата седмица Volkswagen спря производството в Цвикау, като се позова на липсата на електрически двигатели. Спирането на производството се отнася до модели VW ID.4, ID.5 и Audi Q4 e-tron.

Volkswagen спира производство на модели в най-големия завод за електромобили в Европа

Volkswagen спира производство на модели в най-големия завод за електромобили в Европа

Той спря и производството на електромобили в завода си в Дрезден миналия месец

Забавящото се търсене на електромобили на Volkswagen доведе до неподновяване на договорите на много временни служители.

Цвикау е най-големият завод за производство на електри1ески модели Volkswagen в Европа. Компанията беше наляла 1,3 милиарда долара в завода през 2018 г., за да подготви съоръжението за производство на електромобили.

Volkswagen се бори да се справи с Tesla и други лидери в на пазара на електрически коли.

Според специализираното издание Elektrec Европа беше най-големият пазар на Volkswagen досега в този сегмент, представляващ над 341 000 (64%) от общия брой, продадени до септември. 50% спад на поръчките е тревожен. Volkswagen се опитва да се справи с Tesla, като Model Y оглавява класациите по продажби.

Volkswagen: поръчките за електромобили  в Европа са намалели с 50%

Volkswagen: поръчките за електромобили в Европа са намалели с 50%

Трудностите на автомобилния производител принудиха компанията за съкращения в производството в Германия

Междувременно Volkswagen отлага плановете за четвърти завод за батерии. Изпълнителният директор Оливър Блум каза, че решението се дължи на пазарните условия в Европа, "включително бавното нарастване на пазара на BEV в Европа".

Volkswagen е изправен пред нарастващ натиск от лидерите на пазара на EV като Tesla и BYD, които драстично понижиха цените.