Топ производителят на автомобили в Европа Volkswagen планира инвестиции е производство на електрически превозни средства в Мексико. Президентът и главен изпълнителен директор на Volkswagen Mexico Холгер Нестлер обяви, че компанията ще инвестира сериозно в производството на електромобили. За целта са предвидени два инвестиционни пакета. Според Нестлер целта е не само да се произвеждат електромобили, но и да се изградят по-устойчиви такива.

Volkswagen ще инвестира 750 милиона долара. Това ще първият от двата пакета. Финансирането има за цел да трансформира завода на Volkswagen в Пуебла. Това е най-големият автомобилен завод в Мексико и един от най-големите на компанията.

В момента заводът произвежда модели като Jetta, Beetle, Golf и Tiguan Long Version.

Volkswagen спира производство на модели в най-големия завод за електромобили в Европа

Volkswagen спира производство на модели в най-големия завод за електромобили в Европа

Той спря и производството на електромобили в завода си в Дрезден миналия месец

Според шефът на Volkswagen Mexiko, "автомобилният производител планира да започне първо с трансформация на индустрията." Ръководителят на VW Мексико коментира, че иска да използва "най-съвременна технология" в съоръжението. Плановете са през следващите една - три години ще бъдат направени "големи инвестиции" за разработване на нови електрически модели.

Вторият инвестиционен пакет, който ще бъде разкрит в началото на 2024 г. Той ще включва значителна сума, но няма повече подробности. Президентът на Volkswagen Mexico обяви още, че новият модел, който ще се произвежда в завода, ще бъде представен през следващите 12 месеца.

Междувременно Volkswagen спря производството на електрически модели в два германски завода миналата седмица. Спирането засяга моделите електромобили VW ID.4, ID.7 и Audi Q4 e-tron. Автомобилният производител заяви, че липсата на електрически двигатели била причина за спирането на производството.

Volkswagen спира производството си в германски завод

Volkswagen спира производството си в германски завод

Там се произвеждаше електромобилът ID.3

та за плановете в Мексико на европейския производител идва, след като Tesla потвърди "натиска спирачката" на Gigafactory Mexico на фона на притесненията за забавянето на глобалната икономика. Изпълнителният директор Илон Мъск обяви в началото на октомври, че се полагат основи за започване на строителството и в същото време има притеснения на фона на средата с високи лихвени проценти, в която се намираме.

Съвсем наскоро стана ясно, че Gigafactory Mexico има всички разрешителни, необходими за започване на строителството. Просто чакаше Tesla да даде зелена светлина.

Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в световен мащаб

Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в световен мащаб

Преходът към електромобили в Китай хвана компанията малко неподготвена