Нова европейска стрийминг платформа SkyShowtime ще се появи в страните от Северна Европа на 20-ти септември. След това услугата ще стартира в Нидерландия, Иберия, държавите в Централна и Източна Европа, включително България. Ще са достъпни ексклузивни прожекции на холивудски филми, както и нови сериали от най-добрите студия по света.

Съвместно начинание на компанията-майка на NBCUniversal и Sky Comcast и Paramount Globaal, SkyShowtime стартира в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция на 20-ти септември. SkyShowtime ще продължи експанзията си в Испания, Португалия, Андора, Централна и Източна Европа (ЦИЕ) през следващите месеци и през първото тримесечие на 2023 г. Точните дати, както и цените на услугата на тези пазари, ще бъдат обявени през следващите месеци.

SkyShowtime събира на едно място широка селекция от световни сериали и филми. Платформата ще предложи телевизионни премиери на театрални филми от Paramount Pictures и Universal Pictures, двете най-стари продукционни къщи на Холивуд, които заедно представляват близо 50% от холивудския бокс офис.

Услугата ще бъде налична през приложението на SkyShowtime в Apple iOS, tvOS, за устройства с Android, както и на уебстраницата:www.skyshowtime.com. Месечният абонамент за SkyShowtime струва 6,99 евро във Финландия, 79 шведски крони в Швеция, 79 норвежки крони в Норвегия и 69 датски крони в Дания.

SkyShowtime е създадена специално за Европа и е посветена на пазарите там. Веднъж лансирана в над 20 страни, приложенията и съдържанието на SkyShowtime ще бъдат достъпни на 18 различни езика.