Повече от 200 доброволци, включително служители на международната TELUS International и хора от Пловдив са взели участие в организирания от компанията Ден на подкрепа. Събитието, провело се на 15 юни, беше за облагородяване на част от градското пространство в града - в района на булевард "Менделеев", като изградиха нова детска площадка, обновиха вече съществуваща такава, създадоха нов фитнес на открито - за всички любителите на спортните активности и развлечения навън, както и освежиха двора на детска градина "Радост" на ул. "Дон" в квартала.

Тазгодишното издание на TELUS Ден на подкрепа се фокусира върху облагородяването на градското пространство в Пловдив и цели да създаде устойчиво място за игра, спортна активност и развлечение за жителите на града. В инициативата се включиха служители на TELUS International, техни близки и приятели, журналисти от пловдивски медии, като и жители на квартала, които ентусиазирано дариха част от своя съботен ден на инициативата - сглобявайки пейки, засаждайки храсти и цветя, монтирайки елементи от детските площадките.

"TELUS International присъства в Пловдив повече от 10 години. Като един от водещите аутсорсинг работодатели в региона ние се стремим да даваме там, където живеем и да сме активна част от местната общност. Тази година фокусираме усилията си към двете ни локации в България - Пловдив през юни и София през септември. На 15-ти юни нашите служители заедно с жителите на Пловдив облагородиха градското пространство в района на бул. "Менделеев". Благодарим на община Пловдив за партньорството и възможността да реализираме подобен социален проект", коментираха Кристина Иванова и Юлиян Милев - прокуристи на TELUS International Europe.

TELUS Ден на подкрепа е глобална инициатива на компанията и се реализира ежегодно във всички места, където TELUS International има офиси. Тази година проектът TELUS Ден на подкрепа се реализира в партньорство с община Пловдив, район Централен и е под патронажа на кмета на района - г-н Георги Стаменов. А през 2018 година над 800 доброволци участваха в залесяването на района от 16 дка в с. Долна Диканя.