Tesla иска да удвои продажбите си на автомобили в Германия до 80 000 тази година, съобщаи германското седмично издание Automobilwoche, цитирано от Bloomberg. Изданието се позовава на местен мениджър.

Производителят на електромобили е продал 39 714 броя в най-голямата икономика в Европа през 2021 година и ще продължи да се стреми към годишно удвояване на доставките, съобщава още германската медия.

Компанията е продала 24 734 коли в страната от началото на годината до август и ще се стреми да привлече още клиенти с отварянето на магазини и подобряването на офертите за обслужване.

Германският завод Tesla посреща още едно препятствие

Германският завод Tesla посреща още едно препятствие

Компанията иска да разшири фабриката си, но обсъжданията за това са отложени

Tesla се стреми да увеличи продажбите си в Германия, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск предаде първите коли Model Y, произведени в завода край Берлин, на клиенти през март. Разширението на фабриката обаче беше спряно, след като местният общински съвет отложи за неопределено време гласуване за нейното развитие.

Според кмета няма нужната яснота относно разширяването, според доклада на германските медии.

Строителството на фабриката в Германия за Tesla може да се опише като главоболие: компанията трудно се справяше с местната бюрокрация и природозащитните групи в страната през последните няколко години.

Tesla е произвела 1 милион електромобили в Китай

Tesla е произвела 1 милион електромобили в Китай

Въпрки цифрите, има забавяне в производството