Социалната платформа Twitter даде на съд милиардера Илoн Мъск, който се отказа от закупуването на социалната медия за цена от $44 милиарда. Според най-богатия човек на света компанията не е дала информация за броя на фалшивите профили на платформата, припомня Reuters.

Първоначалната стойност на съдебния иск срещу Мъск е за $1 милиард.

Какво следва за Twitter, след като Илон Мъск се отказа от сделката за $44 милиарда?

Какво следва за Twitter, след като Илон Мъск се отказа от сделката за $44 милиарда?

Със сигурност предстоят тежки съдебни битки

Миналият петък Мъск обяви, че планира да се оттегли от сделката си за закупуване на Twitter, цитирайки три нарушения на споразумението по придобиването на социалната интернет медия.

В отговор от Twitter заявиха, че настояват милиардерът да спазва първоначалните условия на сделката и цена от $54,20 на акция, което може да се превърне в объркана правна битка, която ще диктува бъдещето на компанията.

Според коментар на Washington Post е трудно да се каже какви са истинските мотиви на Илон Мъск, но той е "ексцентричен характер" и решенията му не трябва да ни изненадват особено.

Впрочем, един потенциален облагодетелстван от поглъщането на Twitter от Мъск, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който беше известен със забрана за достъп до платформата след насилието на 6 януари в Капитолия, наскоро излезе на сцената на политически митинг в Аляска и заяви решението на милиардера да се оттегли от сделката с Twitter "нещо гнило".

Един от големите въпроси сега е какво ще се случи със социалната мрежа. Не е ясна съдбата нито на служителите на Twitter, нито на приходите от реклама, нито на цената на акциите.

Илон Мъск иска да върне Доналд Тръмп в Twitter

Илон Мъск иска да върне Доналд Тръмп в Twitter

Милиардерът обяви новината