5 каузи, 10 издания, над 790 000 лв. събрани от обществото и партньори и дарени от Vivacom - това е равносметката от организираната от компанията Операция "Жълти стотинки".

Тази година бенефициент е Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Младите ни таланти получиха над 53 000 лв., с които ще могат да финансират подготовката си и участието на международни състезания.

Контекст: Операция "Жълти стотинки" се провежда от 2010 г. досега. В рамките на кампанията се събират дарения в специално обозначени касички в офисите на Vivacom, както и в обектите на над 50 партниращи компании в цялата страна. Освен това се приемат дарения чрез DMS номера или по дарителски сметки.

До момента са подкрепени следните каузи:

  • Създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм.
  • Изграждане и функциониране на 2 центъра за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета - проект на фондация "Надежда за малките".
  • Изграждане и функциониране на 2 наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, напуснали домовете за сираци - проект на Фондация за социална промяна и включване.
  • Подпомагане на функционирането на "Център за Надежда" за деца с множествени увреждания в София - проект на фондация "I can too".
  • Подготовка на олимпийските отбори по природни науки и участието им в международни състезания - проект на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Детайли: В рамките на изминалата година телекомът събра 43 221 лв. за олимпийците по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, химия и физика и дари още 10 000 лв. за тях.

"Само за 2022 г. нашите олимпийци са спечелили 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови медали в най-престижните световни състезания и това е не само повод за гордост, но и показател за потенциала на следващото поколение таланти. Тази година им предстоят още силни състезания, където вярваме, че ще спечелят още много медали", заяви изпълнителният директор на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки Вълкан Горанов.

В прав текст: "Дарителството е устойчива традиция във Vivacom и отразява нашата цел да бъдем социално отговорна компания, която помага за развитието на общностите и регионите - за период от 12 години телекомът e дарил близо 5,6 милиона лева за различни каузи и инициативи", подчерта Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.