Amazon приключи придобиването на американския оператор на клиники за здравни услуги One Medical в сделка за $3,9 милиарда, съобщават международните агенции.

Мрез тази сделка онлайн гигантът се присъединява към редица компании, които залагат на докторски и медицински услуги, за да разширят обхвата си в здравеопазването.

Компанията обяви, че окончателно е завършила придобиването на 1Life Healthcare Inc., която управлява клиники за първична медицинска помощ под името One Medical.

Защо Amazon не оцеля в Китай

Защо Amazon не оцеля на пазар, който е оценен на $2 трилиона

Понякога да си сметовен гигант не е достатъчно

Сделката дава на Amazon достъп до десетки медицински кабинети на повече от 20 пазара в САЩ, както и сделки с хиляди компании за предоставяне на здравни услуги на служителите чрез виртуални прегледи ипрегледи на място.

През януари Amazon стартира абонаментна услуга за членовете на Prime, наречена RxPass, която предлага неограничен достъп до често предписвани генерични лекарства срещу $5 на месец.

Amazon съобщи, че временно ще предлага годишно членство на преференциална цена от $144 за първата година в сравнение с обичайната цена от $199 годишно. Членската такса осигурява достъп до виртуалните услуги на One Medical по заявка и персонални услуги, като например застраховки и управление на направления.

Съобщението на Amazon идва само ден, след като Федералната търговска комисия в САЩ заяви, че няма да подаде иск навреме, за да блокира сделката.

Притесненията на Агенцията за защитата на потребителите във връзка с придобиването бяха свързани и с възможността Amazon да използва данни за клиентите на One Medical за цели извън разрешените от пациентите при регистрацията им в услугата.

Обикновени потребители печелят пари от Amazon с помощта на ChatGPT

Обикновени потребители печелят пари от Amazon с помощта на ChatGPT

Изкуственият интелект почти самостоятелно "пише" цяла книга за няколко часа, вече са издадени стотици и то на най-различни теми