В Комисията за защита на конкуренцията е постъпило уведомление за намерението на компанията "Дюфри София" ЕООД да придобие самостоятелен контрол върху част от дейността на "СОФ Кънект" АД.

Става въпрос за цялата дейност, свързана с предоставяне на търговски услуги на пътници с безмитни и обмитени стоки на двата терминала на столичния аеропорт.

Дружеството "Дюфри София" е учредено на 16 март 2022 г., а внесеният му капитал е 2 милиона лева. Управители на компанията са Алберто Лучано Иглесиас Пасториза, Луис Марин Мас-Сарда и Ив Мануел Герстер.

Летище София избра оператор на безмитните си магазини

Летище София избра оператор на безмитните си магазини

"Дюфри" ще създаде два нови търговски обекта

Припомняме, че Летище София сключи договор с новоучреденото дружество "Дюфри" за дейността в търговските зони на летището за период от осем години и половина. Фирмата е избрана след международна тръжна процедура и ще управлява общо тринадесет магазина.

Съгласно уведомлението не се очаква операцията да окаже въздействие въррху търговията на дребно с безмитни и обмитени стоки на Летище София.

Компанията ще поеме експлоатацията на съществуващите търговски площи на общо 1433 кв. метра, като създаде два нови обекта на Терминал 2.

Служителите на Летище София с 10% увеличение на заплатите

Служителите на Летище София с 10% увеличение на заплатите

Пакетът социални придобивки за екипа на аеропорта нараства с над 13%

Първият магазин ще бъде с площ от 1800 кв. м, като пътуващите ще преминават директно през него, преди да стигнат до полетния си изход. Другият магазин ще е с площ от 170 кв. метра и е предназначен за пристигащите пътници.

В обновените търговски площи пътниците ще могат да избират от световно известни марки, нови продукти и ексклузивни предложения. Силен акцент ще бъде поставен на асортимента от български продукти, които отразяват вкуса на страната и запознават гостите на столицата с традициите на България.