Служителите на Летище София получават увеличение на заплатите с 10% от 1 април. Това стана ясно при подписването на новия колективен трудов договор днес, съобщиха от аеропорта.

Освен това, пакетът социални придобивки за екипа на Летище София нараства с над 13%, като от началото на месеца те разполагат и с безплатна здравна застраховка.

Увеличена е с 20 лева и стойността на ваучерите, които служителите получават всеки месец.

Колективният трудов договор е за срок от една година и предвижда още, ежегодно увеличение с 1,1% на т. нар. клас прослужено време, увеличени размери на основния и допълнителните платени годишни отпуски, по-високи обезщетения при пенсиониране и безплатни карти за градския транспорт.

"Независимо от безпрецедентния удар, който авиацията в света преживя през последните 2 години, ние продължаваме да смятаме хората за най-важния актив на компанията.

Предстои ни сериозна трансформация в следващите години, за да се превърнем в 5-звездно регионално летище и трябва да направим много промени, за да го постигнем заедно", каза по време на подписването изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро.

На подписването на колективния трудов договор присъстваха също преговорните екипи на СОФ Кънект, председателят на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова, председателят на Федерацията на транспортните работници в "Подкрепа" Иван Кирилов и членове на синдикатите.

Две нови авиокомпании ще оперират на летище Бургас, а водещият пазар е добре познат

Две нови авиокомпании ще оперират на летище Бургас, а водещият пазар е добре познат

Bulgaria Air e заявила между три и осем полета седмично до София