Компанията "Газпром нефт - Смазочни материали" достави моторни и трансмисионни масла за техниката на катарската Qatar Aviation Services, съобщиха от руската компания, структура на "Газпром нефт", пише Прайм.

"Газпром нефт - Смазочни материали" - операторът на бизнеса със смазочни материал на "Газпром нефт" (от своя страна структура на "Газпром"), достави моторни, индустриални и трансмисионни масла за сервизната техника на групата компании на Qatar Airways", се казва в изявлението.

Националната авиокомпания на Катар Qatar Airways за тази година е обявена за втората най-добра авиокомпания в света (след Singapore Airlines), а миналата година беше първа.

Пояснява се, че маслата ще бъдат използвани в транспортната система на Qatar Aviation Services за пътни превозни средства, перонни автобуси, асансьори и др.

"Газпром нефт" зареди първи товарен самолет със "зелено" гориво

"Газпром нефт" зареди първи товарен самолет със "зелено" гориво

Използването на SAF може да намали емисиите на парникови газове с до 80%

От "Газпром нефт" допълват, че "смазочните материали под марката Gazpromneft отговарят на най-високите категории за качество по международната класификация на API, което е доказано при многобройните тестове на продуктите".

"Газпром нефт - Смазочни материали" е дъщерно дружество на "Газпром нефт", специализирано в производството и продажбата на смазочни масла, смазочни материали и технически течности. Фирмата е от лидерите на пазара на смазочни материали в Русия.

Qatar Airways поръча на Boeing самолети за $34 милиарда

Qatar Airways поръча на Boeing самолети за $34 милиарда

Очаква се първата поръчка да е готова през 2027-а