HCL Technologies Limited - водеща световна компания в IT услугите, ще закупи C3i Solutions за 60 милиона долара, става ясно от официално съобщение на двете дружества.

C3i е специализирана в предоставянето на IT услуги и аутсорсинг на бизнес процеси за фармацевтичната индустрия. Досега тя бе собственост на производителя на лекарства Merck & Co.

Компанията оперира в редица държави по света, включително и в България. Офисът у нас е открит през 2005 година и в момента в него работят 750 души. По цял свят C3i има 3 800 служители и приходи от почти 200 милиона долара през 2017 година.

Чрез 12 офиса на три континента C3i обслужва общо клиенти в 175 страни. Крайните потребители на нейните услуги надминават 1,3 милиона души. Сред клиентите ѝ са 80% от 20-те най-големи фармацевтични компании в света.

HCL работи в 32 страни и има общи приходи от 7,6 милиарда долара през 2017 година. Тя доставя услуги на компании в областта на финансовите услуги, производството, телекомуникациите, медиите, издателства, търговия, петрол и газ, енергетика и утилити компании, транспорт и логистика, както и държавни институции.

С придобиването HCL ще подсили възможностите си за предоставяне на бизнес и IT услуги с ноу хауто на C3i в медицината и естествени науки.