Китайската компания Fosun Tourism Group обяви, че ще придобие бранда на най-стария световен туроператор Thomas Cook, както и хотелски марки, свързани с фалиралата британска компания. Това съобщи Reuters, позовавайки се на информация от китайската фирма.

В изявлението на Fosun се казва, че компанията ще придобие търговски марки, имена на домейни, софтуер, лицензи на британския туроператор и свързаните с тях хотелски марки. Но в момента не планира да купува чуждестранни активи или фирми, свързани с Thomas Cook.

Thomas Cook фалира

Най-старата туристическа компания в света фалира

Основана през 1841 г. тя преживя две световни войни

От компанията също така изтъкват, че сделката ще позволи на Fosun да разшири своя туристически бизнес, "въз основа на широката популярност и разпознаваемост на марката Thomas Cook и непрекъснатия и продължителен растеж на външния туризъм в Китай".

Размерът на транзакцията е 11 милиона паунда (14,25 милиона долара).

Кой ще спечели от срива на Thomas Cook

Кой ще спечели от срива на Thomas Cook

Спекуланти ще получат до $250 милиона

Припомняме британският туроператор Thomas Cook обяви принудителна ликвидация на 23 септември. Компанията отбеляза, че е продължила преговорите с редица ключови акционери, за да осигури крайните условия за рекапитализация и реорганизация на туроператора, но дискусиите не са довели до споразумение между акционерите на компанията и предполагаемите нови кредитори.

Фалитът на Thomas Cook - колко ще пострада българският туризъм?

Фалитът на Thomas Cook - колко ще пострада българският туризъм?

Хотелиерите няма да могат да получат пълните суми за най-силните си месеци - юли и август