Компанията Estee Lauder, една от най-големите в света в при луксозната козметика, преговаря за придобиването на луксозната модна марка Tom Ford. Това съобщи The ​​Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници.

По техните думи, сделката може да надхвърли 3 млрд. долара и да се превърне в най-голямата покупка в историята на производителя на козметика. Междувременно не е сигурно, че преговорите ще завършат успушно, тъй като и други потенциални купувачи претендират за марката Tom Ford, според източниците.

Tom Ford е основана през 2005 г. от американския дизайнер Том Форд, който преди това е работил като творчески директор в Gucci. Компанията е специализирана в мъжко облекло, но също така произвежда дамско облекло, аксесоари и парфюми. Фирмата вече си сътрудничи с Estee Lauder, пускайки на пазара съвместна колекция козметични продукти.

Акциите на Estee Lauder поскъпнаха по време на търговията вчера с 0,4%. От началото на годината пазарната капитализация на компанията, която произвежда парфюми и козметични продукти под повече от 30 марки, включително Estee Lauder, Origins, Clinique, Tommy Hilfiger, Donna Karan и Ermenegildo Zegna, е паднала с една четвърт до 97,6 милиарда долара .