LVMH и Tiffany & Co. започват разговори за най-голямото придобиване в света на луксозните стоки, пише Bloomberg, цитирайки свои източници. Преговорите стават факт, след като френският собственик на Louis Vuitton подобри офертата си за щатския търговец на бижута.

Предложението е за около $130 на акция, казват източниците. Това означава, че LVMH е готова да плати около $15,7 милиарда за Tiffany. Преди месец компанията предложи по $120, или около $14,5 милиарда. Акциите на щатския луксозен гигант се търгуваха над тази цена през последните три седмици. Някои анализатори виждат и потенциал за между $140 и $160.

Двете компаниите отказват коментар. Акциите на Tiffany се покачиха с 3,6 процента до $127,73, а LVMH загуби 0,7 процента в Париж. Компанията на Бернар Арно, най-богатият европеец, е и най-голямата в индустрията на луксозните стоки, като империята му бе създадена основно чрез придобивания.

Докато LVMH се радва на засилено търсене на продуктите си в Китай, придобиването на Tiffany ще увеличи присъствието и в Съединените американски щати, където френската компанията скоро откри завод.

Бернар Арно и неговата LVMH инвестират над $1 милиард в търговски център в Париж

Най-богатият европеец инвестира над $1 милиард в търговски център в Париж

Въпреки че все повече магазини затварят врати, а потребителите пазаруват в интернет