Известният американски инвеститор и милиардер Карл Айкан е продал повече от половината от дела си в Herbalife Nutrition Ltd., специализирана в производството на хранителни добавки, на самата компания.

Айкан, който притежаваше 16% от акциите на Herbalife, продаде притежаваните от него акции на компанията за около 600 млн. долара. В резултат сега той владее приблизително 6% от Herbalife, който дял струва 400 млн. долара.

Карл Айкан изгуби $1,6 милиарда от фалита на Hertz

Инвеститорът, който изгуби $1,6 милиарда от фалита на Hertz

Той беше най-големият акционер в компанията за коли под наем

Поради факта, че делът на Айкан в Herbalife е значително намален, милиардерът освободи пет места в борда на директорите, които преди това бяха заети от негови представители, се казва в съобщение за пресата от Herbalife.

Карл Айкан, който за първи път придоби акции в компанията в края на 2012 г., е спечелил над 1 милиард долара от инвестицията си в Herbalife, пише The Wall Street Journal. Той е най-големият акционер в компанията от 2013 г. насам.

Карл Айкан продаде компания за авточасти за $5,4 милиарда

Карл Айкан продаде компания за авточасти за $5,4 милиарда

Купувач на Federal-Mogul е Tenneco

Капитализацията на Herbalife е 6,3 млрд. долара. Цената на акциите на компанията се е увеличила с 3% през изминалата година, а през последните 10 години - седем пъти.

Резултатите на компанията през третото тримесечие на миналата година надминаха пазарните прогнози и собствените й прогнози, които предвиждаха 10-20% увеличение на продажбите за цялата година.

10 легендарни инвеститори

10 легендарни инвеститори

Трудно може да постигнем техния успех, но можем да се поучим от съветите им