Morgan Stanley и Eaton Vence финализираха сделката, при която инвестиционната банка придобива компанията за управление на активи, стана ясно от прессъобщение. Тя беше сключена при цена от 7 млрд. долара, като инвеститорите на Eaton Vence ще получат по 28,25 долара за акция в кеш и по 0,5833 акции на Morgan Stanley.

Тази стойност е с 38% по-висока от оценката на компанията при приключването на търговията в сряда. С нея управляваните активи от Morgan Stanley Investment Management нарастват до приблизително 1,2 трлн. долара и съвкупни приходи на стойност над 5 млрд. долара.

И Morgan Stanley започнаха да прогнозират изстрелване на инфлацията

И Morgan Stanley започнаха да прогнозират изстрелване на инфлацията

Според експерта им по акции и инвестиции, този път печатането на пари ще се отрази на потребителските цени

До сделката се стигна, след като главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман си постави за цел да надгради поделението за управление на богатство, което да подсили инвестиционните и търговските ѝ дейности.

"Eaton Vence е перфектният избор", казва Горман в изявлението за закупуването на компанията.

Това е голямо придобиване в портфолиото на главния изпълнителен директор на Morgan Stanley, който също купи 51% дял от Smith Barney за 2,7 млрд. долара през 2008 г., а година по-късно Citigroup продаде на банката и останалия дял в компанията.

Morgan Stanley: Текущата криза ще е по-тежка, но по-кратка от Голямата рецесия

Morgan Stanley: Текущата криза ще е по-тежка, но по-кратка от Голямата рецесия

САЩ вече напечата повече пари от първите три количествени улеснения взети заедно