Morgan Stanley придоби компанията за онлайн търговия E*Trade Financial Group, като чрез нейната платформа ще подобри предлагането на инструменти за нелицензирани инвеститори, предаде Cointelegraph. Стойността на сделката е 13 млрд. долара, което я прави най-голямото придобиване на Morgan Stanley за последните 12 години.

E*Trade има над 5 млн. клиенти, 4 хил. от които са корпоративни, и управлява активи на стойност 360 млрд. долара, предаде Wall Street Journal. Освен това компанията управлява и онлайн банка. Настоящият ѝ главен изпълнителен директор Майкъл Пици ще запази позицията си и след сделката.

През пролетта на миналата година E*Trade оповестиха, че планират да въведат и търговия с криптовалути на платформата си. Първоначално те стартираха с най-популярните - биткойн и етериум, след което трябваше да бъдат предложени още валути.

Morgan Stanley: 2020 ще е годината на борсовата търговия чрез алгоритми

Morgan Stanley: 2020 ще е годината на борсовата търговия чрез алгоритми

Две трети от клиентите на банката проучват възможности за интегриране на машинно самообучение или изкуствен интелект

Morgan Stanley опита да предложи суапове в биткойн още през 2018 г., но нямаше никакво търсене на пазара за подобен инструмент по това време. Сред причините за това със сигурност е бил и сривът на цената на криптовалутите в началото на годината. Въпреки това от банката посочват, че са готови да стартират търговия с криптоактиви по всяко време.

Неотдавна осем бивши разработчици от Morgan Stanley създадоха платформата за търговията с криптовалути Phemex, за която твърдят, че е десетократно по-бърза от останалите криптоплатформи и със стократно по-висок ливъридж.