Компанията за производство на фитнес оборудване за дома Peloton обяви, че ще придобие гиганта в отрасъла Precor в сделка за 420 млн. долара, която е и най-голямата в историята на компанията за фитнес уреди, става ясно от прессъобщените. Със сделката тя ще може да разшири производствените си възможности в САЩ и да диверсифицира портфолиото си от услуги.

Това ще се случи чрез новите ѝ производствени мощности, заемащи площ от над 60 хил. кв. м в Уитсет, Северна Каролина, и Уудинвил, Вашингтон, с които Peloton ще може да контролира целия процес - от дизайна, до крайното производство. Те са нужни на компанията и поради факта, че с увеличаването на поръчките от крайните потребители тя достигна до предела на производствените си възможности и доставките започнаха да се забавят - нещо, което раздразни пазарите.

Основният фокус на Peloton обаче ще е още по-дълбоко навлизане на крайния потребителски пазар, за който компанията иска да започне производството на свързани фитнес продукти преди края на следващата година.

До момента компанията произвежда гама от велоергометри, бягащи пътеки и уреди за силови тренировки, които продава на хотели, фитнеси, колежански кампуси и други публични зали за тренировки. Разбира се, след като те вече са затворени, тя се насочи към крайните потребители, които ги закупуват за домовете си.

Така въпреки локдауна Peloton успя да изстреля цената на акциите си от 29,8 долара в началото на годината до 144,39 долара днес. Така пазарната ѝ капитализация нарасна над четири пъти, до 42 млрд. долара.

"Преминахме през огромен растеж от началото на годината", каза президентът на компанията Уилям Линч. "Никой не би пожелал глобална пандемия на другиго, но за нашия бизнес тя се превърна в попътен вятър."

От своя страна, Precor е дъщерна компания на финландския производител на спортни стоки Amer Sports, който пък е собственост на консорциум от инвеститори, сред които са ANTA Sports, FountainVest Partners, Anamered Investments и Tencent, посочват от Zero Hedge.