Броят на магазините на една от най-големите търговски вериги в България – „Билла”, расте по-бързо от този на всички нейни конкуренти. Причината: компанията придобива част от магазините на „Пени маркет”, които решиха да напуснат родния пазар.

И ако досега не беше ясно колко точно обекта на Penny ще вземе Billa, то след оповестяването на договора за покупко-продажба в Търговския регистър вече не е така.

Австрийската верига под германска шапка получава нови 8 локации в страната. Някои от тях отвориха вече под новия бранд, докато други тепърва ще получат нова фирмена самоличност.

Пълният списък на магазините „Пени маркет”, които стават „Билла” включва следните обекти: "София Резбарска", "София Обеля", "Поморие", "Монтана", "София Люлин", "Варна Аспарухово", "Пазарджик", "Варна Подвис" и "София Булбанк".

Това обаче не е всичко. От съобщение на Комисията за защита на конкуренцията става ясно, че „Билла” придобива и един магазин от друга верига – „Магазини Европа”, която е собственост на бизнесмена Христо Ковачки. Къде обаче – още не се знае.