Технологичната компания X Corp. на милиардера Илон Мъск и компания майка на Twitter, направи първото си придобиване. Компанията купи платформата за обяви за работа и набиране на таланти в технологичната сфера, наречена Laskie, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Сделката е приключила съвсем наскоро, а справка показва, че сайта на Laskie вече не е достъпен. Дейността на компанията е да свързва таланти от технологичната сфера с потенциални работодатели.

Придобиването представлява една от първите големи инициативи на милиардера, откакто той купи социалната платформа Twitter за 44 милиарда долара през октомври. Голяма част от действията на Мъск оттогава доведоха до свиване на услугата, като се започне от от уволнението на голяма част от персонала до намаляване намаляване на някои по-достъпни преди услуги на платформата.

Мъск намери нов изпълнителен директор на Twitter, ето коя е

Мъск намери нов изпълнителен директор на Twitter, ето коя е

Линда Якарино отговаряше за рекламните продажби в NBCUniversal

Наскоро Мъск назначи главен изпълнителен директор на Twitter, най-вероятно за да подобри репутацията на компанията сред рекламодателите. Новият шеф ще е Линда Якарино - висш мениджър от NBCUniversal, която ще заеме поста до месец. Тя стана част от NBCUniversal през 2011 г. след 15 години в Turner Entertainment и се смята, че е нейна заслуга влизането на рекламния бизнес на компанията в дигиталната епоха.

Ексцентричният милиардер съобщи, че планира да превърне Twitter в "приложение за всичко" с различни функции, които да привличат нови потребители, включително финансови услуги.

Не е ясно как Мъск планира да интегрира Laskie в своята холдингова компания. Основателят на компанията, Крис Баке, е плодовит туитър на вирусни вицове и коментари за технологичната индустрия, с повече от 140 000 последователи, включително Мъск.