*Материалът е коригиран в 10:50 ч. на 27 юни.

"София Франс Ауто" поема дейността по вноса на германската марка автомобили Opel в България. Компанията замества досегашния вносител Opel Southeast Europe LLC.

Промяната не е изненада, тъй като Opel премина в ръцете на Peugeot-Citroen (PSA Group) след сделка за €2,2 млрд. с General Motors през 2017 г. "София Франс Ауто" е официален вносител на Peugeot в България от 27 години и досега е успяла да реализира на пазара почти 56 хил. нови автомобили.

От Opel съобщават, че договорът за промяната вече е подписан, като споразумението трябва да бъде одобрено от антитръстовия орган. Служителите на търговското представителство ще преминат към новия официален вносител "София Франс Ауто".

"Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план PACE!, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен", каза Ксавие Дюшмен, управляващ директор "Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг" на Opel/ Vauxhall. "Уверени сме, че тази стъпка ще доведе до още по-добро представяне на марката ни в България."

Продажбената политика на марката се осъществява от дилърска мрежа, която към момента наброява 12 дилърства в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пазарджик, Хасково, Сливен.

През 2019 г. от германския бранд са продадени около 1 000 автомобили.

Opel изгражда най-големия завод за батерии в Германия

Opel изгражда най-големия завод за батерии в Германия

Новият завод е част от европейски автомобилен проект на PSA Group