United Group, собственик на Vivacom и Нова телевизия в България, придобива един от трите мобилни оператора в Гърция.

Компанията е постигнала споразумение за придобиването на Wind Hellas от Crystal Almond Holdings Limited. Гръцкият оператор предлага мобилни, фиксирани, интернет и телевизионни услуги и има 4,2 млн. потребители и над €500 млн. годишни приходи. Очаква се сделката, чиято стойност не е обявена, да бъде финализирана през 2022 г. след регулаторни одобрения.

Сделката ще позволи на United Group да комбинира Wind със съществуващия си гръцки оператор на платена телевизия - Nova, за да създаде силен интегриран оператор, който ще е втори в страната в предоставянето на широколентов интернет и телевизионни услуги.

"Придобиването и интегрирането на силен местен телеком и медиен бизнес в нашата платформа е основна част от европейската стратегия за растеж на United Group. Гърция е ключов пазар за нас и с придобиването на Wind ще можем да създадем водещ интегриран оператор и да допринесем за развитието на гръцкия телекомуникационен сектор чрез инвестиции в мрежова инфраструктура, съдържание, технологии и иновативни продукти и услуги, ставайки водеща сила в цифровизацията на страната", заяви Никос Статопулос, партньор в BC Partners и председател на United Group.

"Сделката потвърждава дългосрочния ангажимент на United Group към гръцкия пазар. Wind, със своя силен мобилен бизнес, се вписва перфектно в експертизата на Nova и United Group относно медийни и фиксирани услуги. С Wind купуваме успешен бизнес, който ще ни позволи да засилим нашето присъствие и предлагане на клиенти в цяла Гърция", коментира и изпълнителният директор на United Group Виктория Боклаг.

United Group купи мажоритарен дял от хърватски телеком

United Group купи мажоритарен дял от хърватски телеком

Компанията ще инвестира €130 милиона в развитие на мобилната си мрежа в страната