Унгария е загубила $8,5 милиарда от санкциите срещу Русия. Това стана ясно от думите на външния министър на страната Петер Сиярто в интервю за RTVI, пише news.bg.

По думите на министъра Русия е вторият по големина търговски партньор на Унгария и след налагането на санкциите, страната е загубила много възможности за износ към руския пазар. В същото време Сиярто отбеляза, че Унгария никога не е нарушила европейското единство по въпроса за санкциите и не смята да прави това и за в бъдеще.

"Въпреки че винаги насърчаваме честен диалог, от политическа и икономическа гледна точка санкциите значително усложняват нашата работа", посочи министърът, цитиран от ТАСС.

Санкциите срещу Русия намалили неравенството в страната

Санкциите срещу Русия намалили неравенството в страната

Според изследване на Bank of Finland Institute for Economies in Transition (BOFIT)

На 13 декември лидерите на ЕС отново удължиха санкциите срещу Русия с още шест месеца - до юли 2020 година. Те са свързани с финансовия, енергийния и отбранителния сектор на Русия.

Решението за удължаването на наказателните тарифи беше взето, след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон информираха други лидери на ЕС за резултата от срещата на "Норманската четворка" за разрешаване на конфликта в Донбас.

Само Румъния и Унгария ни изпреварват по ръст на заплатите

Само Румъния и Унгария ни изпреварват по ръст на заплатите

Разходите за труд растат по-бързо само в северната ни съседка